Kvälls läsning för alla tre ♥

Kevin, 1 år-2 år  /  0  Kommentarer
 

Pappa läser Uti vår hage, Mamma läser inrednings tidning och lilleman han ligger och läser sin favorit bok - Busiga bebben på pottan :-)
 
Skulle så gärna vela haft en som tog kort på oss alla tre när vi lega där och läste, så sött. Han är en tröttmössa efter ha vart hos farbor doktor..

Tjugotvå veckor!

Gravid med tvåan  /  1  Kommentarer
 
 

På god väg framåt mina vänner! ♥
Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.
 
Egna tankar; Förväntansfull? Japp! Glad? Japp! Hormoner? Njäe.
Det kändes nyss som vi var på ultraljudet och fick se vem som bodde i mammas mage :-) Och här är man nu, nån vecka senare. Tiden går ruskigt fort nu när man redan har Kevin att springa efter :-) Mycket som planeras och ska ordnas innan bebisens ankomst, trots att man redan gjort det en gång innan. Har inte blivit så stor som ni ser :-) Men en liten kula börjar man få!
 
Kommer nog avslöja lite senare vad det är för pyre i magen. De är så spännande! :-) Enligt oss så är det den söstaste lilla bebisen som finns bara genom att se på ultraljuds bilden. Gullig näsa, söt liten mun och perfekta små tår. Ja, vi är redan så kär i lillisen nummer två. Vad gör lite nästäppa och piss nödighet när man får en till ligist att springa efter sen? Hihi. Absolut ingenting..
 
Ska visa er strax vad jag har för babyplagg åt mini hittills, så häng kvar! :-)

Lilla vännen..

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Spännläppen och trut munnen..♥
 
Goddagens ♥ Idag är våran trollunge inte riktigt på hugget. Vaknade inatt där vid tre tiden att han hade sådan hosta och andades tungt, men det blev mycket bättre efter han fick i sig lite vatten. Som jag misstänkte verkade det som han höll på få feber så han fick en liten alvedon också, sen var det mycket bättre! Lega och snacka, peta på pappa och dona på med sin skoter innan han somnade om.
 
Jag vaknade där vid 9 att jag hör Kevin säga; - Mamma titta, blää..
Slår upp ögonen och ser att det rinner blod ur hans näsa, så snabbt in på toan och torka av det och försöka lugna sötnosen ♥ Som tur är så brydde han sig inte destomer men har blödit till och från hela dan. Inte mycket..Tydligen så har han ont där :( Kanske han lyckades riva sig där? Nå nåå, han har hållt en glad min trots att han är sjuk. Mommo & syster kom hit och åt frukost med oss innan vi tog en promenad med vagnen i detta underbara väder!
 
Riktigt vår väder! :D Solen skiner, droppar från taket och 1 minus på mätarn. Fy sjutton vad fantastiskt. Vi kikade in på Lindex och hittade faktiskt inte desto mer förutom en tröja åt Kevin som han ska få i present sen av mommo :-) Kläderna som han ska få av oss kom idag så då är det bara att slå in det. Så ruskigt tuff han var i den där jackan!
 
Kändes som det var sommar när vi tog en lunch på Md;s..Stekhett inomhus och solen som lyste! Inte långt kvar tills man får springa med rumpan bar ;-)
Nä.
Nu låter vi dagen vara oskriven och får helt enkelt ta allt efter vad Kevin orkar med..:-) Måste börja fundera på vad man ska göra för middag & sen ska jag röja upp lite här hemma i vanlig ordning medan lillis sover. Kanske vi hörs sen? Hihi. Kramisar.