William 10 månader

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Inte i min vildaste fantasi trodde jag tiden skulle gå så fort med andra barnet - Herrejestas! :-) Men nu är vi här, en rätt så nybliven tre åring och en 10 månaders. Två goa och spralliga pojkar! Äldsta är en mer filosofisk kille som de tar ett tag att undersöka och lära känna innan han visar sitt rätta jag. Orädd och busig! En riktig fordonskille(pappa upp i dan!). Och den andra - Vildburre eller Vilda Wille, som vi kallar han. Alltid spring i benen, en riktig gladis som är väldigt social och nyfiken på allt.
 
Minstingen ja han knatar på för fullt här hemma, ser lite ut som Kapten Jack sparrow från Pirates of caribbean. Uppe med händerna och små springer, som om han fått en välling flaska för mycket. Hihi! Och precis som storebror är han också väldigt orädd och testar allt. Vi har kommit i den roliga åldern när man gör fynd i toalett stolen, mackbitarna kastas ner till hundarna och skåpluckorna är roligare än alla leksaker han äger :-) Hans största idol är självfallet Kevin och mamma. Sen kissen, hans lilla Zäta som tillåter han att dra honom i pälsen otagliga gånger fast jag lyfter båda ifrån varann. Men på morgonen kommer kissekatten springandes mot honom och stryker sig trots att han får lite luggningar. Kärlek, eller vad? :)
 
Vår William är en tidig kille med det mesta faktiskt, även där som storebror. Han började gå kring 8-9 månader och nu små springer han (10 mån). Han dricker själv ur flaska(håller upp den), pincett greppet vid 9 ½ mån, lägga saker i en bunke och sedan plocka bort det, kasta och t om börja små sparka bollen gåendes, har börja intressera sig utav lego bygge (brukar "hjälpa storebror"), TITTUT är den absoluta favorit leken och görs med allt man kan göra det med t ex bunkar, gardiner, kläder mm..), allt som går att stänga och öppna, klättra på a.l.l.t, kan klappa händerna, håller man för något så han inte ska ta det så drar han bort händerna, blir arg om man säger nej eller lyfter ifrån han och ryter ifrån.
 
Säger mamma, titta, tittut, där :-) Men hans absoluta favorit grej är fotboll! Om man säger; - Vart är kissen? Då kollar han runt och tittar tills han ser kissen. Han vet också vart lampan, Kevin och blomman är.
Han gillar i princip ingen maträtt utan det är gröt, yoghurt, macka, smörgåsrån, välling och frukt som gäller. Åh ersättning!
Går och sover samtidigt som storebror vid 19:00 och vaknar samma tid som Kevin också. Vaknar en gång för käk! Just nu är han nånstans mellan 80-86 i kläder och väger lite över 10 kg. Så gissar på ca 84 cm lång!
 
Mammas duktiga lillprins! Ska skriva om Kevin sen också, så man aldrig glömmer..<3 Ja just ja, nu har båda grabbarna dessutom gjort bort vattkopporna. I två veckor har vi huserat med det, hoff.

Nu händer de saker minsann!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
Hej allihopa, och förlåt för den långa tiden jag har glömt att skriva här! :-) Blir så arg på mig själv när jag inte skriver in här lika mycket som när Kevin var en liten plutt <3 Storebror som har fått vattkoppor, så nu har vi snart avveckla de. Känns både skönt och jobbigt för storgrabben min! Dom säger ju att det är oftast mildare ju mindre dom är. Är dock ändå inte riktigt med på det här med "vattkopps partyn". Kommer de, så kommer de! Nåväl, annars är allt finemangens. Donar på med huset i vanlig ordning och allt som hör till vardagen :-)
 
Mamma livet är det jag lever just nu och det känns i hjärtat att detta kanske är min sista mammaledighet någonsin. Hela Willes babytid har bara rusat iväg, och jag är så otroligt glad över att jag har njutit av den från allra första början trots dom tuffa dagarna. När jag ser honom så blir jag så varm i kroppen, precis som med Kevin. Kan inte tänka mig ett liv utan dessa två pojkar. Och snart ska tiden jag har med dom bli kortare och intensiv, vill så gärna bara gosa med mina älsklingar dagarna ut. Det ska också bli roligt att få börja arbeta - Klä upp sig lite, träffa folk och göra annat. Men - Tänk om det var min sista graviditet? Sista förlossning? Sista mammaledighet? Ja, då lär jag grina floder :-)
 
Ta vara på tiden, den går verkligen SÅ fort! Innan ni vet ordet av det så ska dom börja dagis eller flytta ut. Och värre är de med andra barnet. Så nu ska jag försöka pussla ihop sommaren så jag får så mycket tid jag bara kan med mina små och karln. Min man som ger mig gråa hår emellanåt, men på något vis är han ändå de snyggaste och charmigaste jag vet! Hihi.
 
Tänker börja avrunda här nu :-) Har just sett klart en film och frossat i mig massa söta saker. Prinsarna sover och imorgon kommer karln hem från några dagar i finland! Har jag sagt att jag kommer ta ut massa "egentid" sen? En shoppingresa till Ikea hade inte vart fel när man får skatten ;-)
 
Go natt rååå, puss och kram!