Gällivare - Nästa stureplan?

Tankar och funderingar  /  0  Kommentarer
Mamma tipsade mig om en artikel som det stod lite om Gällivare eftersom vi haft World cup här väldigt nyligt, och där stod en väldigt intressant artikel. Dem hade mycket rätt, men samtidigt mycket fel.

Jäkla stockholmare, tror så fel om oss Norrlänningar hela tiden! :)

Här är lite utdrag ur artikeln;


Inte ett spår av Pistvakt – folk tjänar pengar i gruvan och bränner dem gärna


GÄLLIVARE-STOCKHOLM. Att komma hem ska vara en schlager, sa författaren Per Hagman i en minnesvärd bok.

Min nästa bok ska heta ”Att komma till Gällivare ska tydligen vara som att komma till Stureplan”.

 

 

World Cup-premiären blev inte bara en kulturchock för mig – den dödade också en massa fördomar.

Jag trodde att jag skulle få se en massa norrlänningar som pimplade hemkört ur medhavd plunta för att så fort som möjligt bli så berusade som möjligt.


Jag står i baren med lite lokalbefolkning och vi pratar om prisnivån.

– Det är lite dyrt, säger jag.

– Säger du det, svarar en brandman som är rätt välbyggd och eftertänksam.

– Ja, vad fan, 73 spänn för en öl? säger jag.

– Schoo, säger han.

– 180 spänn i inträde för att dricka öl? säger jag.

– Schoo. Och 20 kronor i garderoben, säger han.

– Visst är det liiite dyrt, säger jag.

– Schoo. Men det är garanterat ligga också, säger han.

– Garanterat? säger jag.

– Schoo, det är garanterat. Och då är inte 180 spänn så mycket, säger han.

– Och 20 spänn i garderoben, säger jag.


Folk dricker söta drinkar och påkostade bubbelviner. Några silikonbrudar väcker och söker uppmärksamhet i garderoben med tajta toppar. Herregud, vad har hänt? tänker jag. Har de flyttat Stureplan hit. Det är rena Hell’s Kitchen, Laroy, White Room, Le Bon Palais, Magenta och Push.


Jag frågar lokalbefolkningen och de säger att så här är det jämt. Det finns inte några som helst spår av vare sig Pistvakt eller hembränt. Folk tjänar stora pengar i gruvan och de bränner dem gärna.

En ganska sjuk sak jag kom och tänka på är att dem söderut vet absolut INGENTING om oss här uppe, medans vi vet massor om dem.

Varför är det så? Ja mena, vissa som bor tillräckligt långt ner tror att vi inte har vägar, tar renarna till skolan, har isbjörnar på gatorna, dricker hembränt dygnet runt, lever som dem i Pistvakt och är hel galna.

E inte riktigt så kan jag säga till er som läser....Verkligen inte! Tycker dem borde satsa lite mer på geografi där borta i söder, för ja mena, hallå? Hembränt? Isbjörnar? Inga vägar? Wtf..Det är trots allt 2010, snart 2011 och dem tror ännu samma sak.

Och att det är svin dyrt att gå på krogen här, JA, det är det. Sorgligt nog, allt är dyrt för att dem kan ta dyrt, förstår ni? Finns inte så många krogar, och då kan man ta mer i inträde och för drinkar..Läs iallafall artikeln, den är lite roligt att läsa :)

----->Länken till artikeln <-----Äntligen börjar det närma sig

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej och åter hej! :)Jag tänkte bara berätta att idag har jag vart och kört på bilskolan, det gick bara bra! Fick hålla koll mycket med speglar, högerreglen och rondell körning. Börjar närma sig nu, för har boka halkbana och riskettan, så nu är dt inte länge kvar!

Ska ha mitt körkort i januari har jag bestämt och det är verkligen inte helt omöjligt!! Leif tyckte jag va duktig och kan hantera bilen och sånt, så de är bra. Men, då är det plugget åd..blä!Men nog om körkortet och sånt, kan tillägga att mina lussebullar blev bra! :D Vilken tur va?

Däremot har jag inte tid att sitta här och skriva, måste packa eftersom jag åker TILL FINLAND IMORGON :D Ska äntligen få träffa min finaste kille..krama om honom , tjata på honom, julpynta tsm, baka och bara mysa och vara med varann! Har ju vart lite sådär jobbigt till och från ibland, men så är det för alla, man är inte alltid överens om allt...Min elvis kommer inte med, så vi får verkligen kvalitets tid med varandra..kommer såklart sakna han, men vi kommer tillbaka på söndag och måndag!

Nä, ja e lessen för en skit kass blogg!
inga bilder eller nått, men de är för att jag har inte hunnit fota och sånt. Har vart mycket runt omkring och jag har hjälpt mamma här hemma och så, men men. Kanske när man kmr tillbaka så får man göra lite annat!

Imorgon vid 3-4 så åker jag, sen så förstår ni vad jag gör när jag blir så tyst..igen! För då ska ja mysa, baka och julpynta :D hörs! pusss

Bakar lussebullar för fulla plåtar!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu håller man på skapa jul stämning, jag och mamma håller på baka lussebullar! :-) Måste ju kolla hur mamma gör eftersom hon alltid gör så mymsiga så jag också får goa lussebullar när jag ska baka i veckan där.

För ja mena, lussebullar är ett måste inför julen! Dem måste bara finnas där! Och samma med glögg, också ett stort måste! Så har nyss gjort degen och nu är  den på jäsning, så ska hämta julstjärnan och fixxa i ordning tills jag far imorgon.Ska bara ta med de allra enklaste så jag int behöver så mycket grejjer, har ju som en kartong med julgrejer som ska med!

Där är det lite grejer hem, bla en söt kruka, gardiner, tuff tuff tåg som man har ljus i, bordsstake, pepparkaks formar och lite annat!

Måste köpa glitter och kulor imorgon till min gran som Robban har lova att fixxa, för på dollar store har dem så billigt och ett rött smalt band + nejlikor. :)

Nu ska jag gå ner i källaren och sedan packa! Hejs!

Jag och bobban på nyår:)