2010-09-14
 13:13:37

El visp hos syster

Hej på er! :)

Har inte uppdatera någonting, men det är för att Elvis är hos min syster på "semester" medans jag är här i Finland. Så har inte blivit några nya bilder eller filmer, men när jag kommer hem på fredag ska ni få se massa nya bilder! Då ska det fotas. Saknar lille prinsen <3 Så vänta efter fredag så får ni se nya bilder.

2010-09-06
 15:45:37

Förlåt!

Har inte blivit ett bra uppdatering nu, men det är för att jag inte har Elvis här + att jag inte har satt in bilderna på datorn från min telefon. Men jag lovar, ska lägga upp lite bilder imorgon eller idag :) Håll ut alla hundälskare.

Lillen myser <3

2010-09-02
 22:21:05

Låt oss presentera..

Tindra & Bobo, Föräldrarna till den helt underbara vovven Elvis!

 
Fakta om mamma Tindra
, lånad av uppfödarens blogg :-)


Tyvärr har jag ingen större fakta om Bobo. Det enda jag vet är att han är renrasig York shire terrier och heter Bobo+ att han har jätte bra psyke! :)

2010-09-02
 21:20:19

Mer videos


2010-09-02
 21:10:47

Blandade videos :)

Elvis badar - sommar 2010Spelar fotti boll med husse - sommar 2010Släpper loss efter en skön dusch - sommar 2010

2010-09-02
 20:39:48

Vem är Elvis?  1. Hur hamnade då Elvis hos mig?

Hela historien började med att jag började kolla på "skoj skull" på internet efter mina ständiga återfall av valpsjuka. Jag kollade på blocket varje dag om valpar, det enda jag visste var att jag skulle känna vilken som var min hund så att säga.
Så en dag fick jag syn på en annons på blocket, det var annonsen om Elvis och hans tre andra syskon. Jag blev förälskad på en gång och tog kontakt med uppfödaren Ida tallhed som bodde i Piteå.

Vi hade mail kontakt ett tag och hon berättade att hon hade ett krav - Hon ville träffa "köparen" innan hon sålde nån av valparna(vilket som var jätte bra tyckte jag). När jag kontaktade henne kunde jag inte ta mig till Piteå förän på Onsdag har jag för mig..
Och det var där allting sket sig! Det fanns en köpare före mig, Johanna. Hon hade kommit från Umeå och kolla på honom någon dag innan och hade beslutat sig för att köpa honom.

När Ida sedan kontakta mig och sa att han var tingad så brast mitt hjärta...Ingenting att göra så det var bara att leta vidare! Hittade en ursöt valp på internet och allting var som klart med en från Stockholm, dock så var dem otroligt oengagerad. Fick inga klartecken när jag kunde hämta eller något! Blev inget köp.

Så jag tog kontakt med Ida igen och frågade henne om hon hade planera att ta en till kull på Tindra med samma pappa, och det hade hon. Så vi kom överens att jag skulle få köpa en från nästa kull och även få komma och kolla på valpträffarna om det var något för mig.

Bara några dagar efter att Johanna hade hämtat Buddha/Thato/Anakin/Elvis så hittade jag honom på blocket! Jag skrev genast ett mail åt Johanna och sa att jag var väldigt intresserad och att jag vad såkallad "andra köparen" på honom. Johanna skrev tillbaka och frågade massa frågor eftersom jag var ju endast 17 år då....Hon var väldigt skeptisk till min ålder och ville ha 1500 kr mer för honom eftersom hon inte ville gå MISTE om pengarna hon lagt ut på honom...(väldigt konstigt..)

Tog kontakt med Ida då också, och hon hjälpte mig så mycket som möjligt för att jag skulle få köpa Elvis. Det var många om och men vem skulle få köpa honom, och jag kämpade in till det sista! Försökte vara så trevlig som möjligt för att få köpa honom fast alla frågor. Jag ville verkligen ha honom! Blev många missförstånd och hon skulle sälja honom till en annan, men där hoppade snälla Ida in och la massa goda ord för mig.
Tillslut fick jag henne övertalad om att jag skulle få köpa honom så jag betalde snabbt in tingningen för honom innan hon skulle ändra sig, sedan fick min mamma & kompis hämta honom från Umeå! :-)

Som jag såg det, så var det meningen att han skulle bli min lilla ögonsten från början, och det blev han tillslut efter alla om och men. Jag är väldigt lycklig över mitt beslut och har inte ångrat det en sekund! Det var alltså så jag fick köpa Elvis, inte det lättaste men det bästa och finaste man kan ha! Så ett stort TACK till Ida som hjälpte mig så gott hon kunde! <3

  1. Hur är Elvis som hund idag? Är han en typisk terrier?

Elvis är nog den snällaste och finaste hund man kan ha! När jag fick Elvis var det fortfarande kallt ute och han hade inte hunnit bygga upp sin päls, så det största problemet var att han inte ville gå ut och kissa så när man gick ut med honom så höll han sig och gick sedan in och pissa & bajsa..Väldigt jobbigt! Det är det enda som har  vart jobbigt med Elvis.

Han har lyssnat på mig sen första sekund, aldrig visa någon aggresivitet, jakt instinkten är perfekt, lugn när han ska vara lugn, busig, snäll mot andra hundar(när han leker med andra terrier hundar märker man dock att han är terrier,det låter värre än det är;) ), lättlärd,snäll och jätte bra mot barn som är ett stort +!

..När han var liten sov han alltid med oss i sängen, men ju äldre han blev ju mer sov han i sin egen bädd, och nu sover han bara där! Bara på morgonen han vill upp och säga hej :-)
Dock så är Elvis absolut ingen "kelhund" i sig, utan han trivs bäst att mysa när han vill och sedan sitta vid dörren och kolla vad som händer. Det är hans största hobby! Så ingen lägenhets hund, han är ständigt ute och snokar..Från morgon till kväll! :-) Han kräver egentligen inte mycket motion, utan han vill bara kolla läget. Men, man kan gå ut och gå långt som man kan gå kort, så det är jätte skönt.

Kan inte säga att jag har sett mycket terrier, ibland mot andra hundar men aldrig annars.

  1. Hur är hans pälsvård? Måste man borsta & tvätta hela tiden?
Nej, man behöver inte borsta hela tiden, vilket som är jätte skönt. En sak jag måste göra ofta är att rengöra vid ögonen då han får mycket skräp där..Brukar borsta han ungefär 1-2 gånger i veckan och bada honom iaf 1 gång i månaden! Man behöver inte borsta han så ofta, men jag tycker han ser mycket finare ut!

  1. Hur är han mot barn?
Elvis är jätte snäll mot små barn & barn! Han hoppar inte, och rusar absolut inte på dem. Han är försiktig och försöker alltid slicka dem på händerna då dem ofta brukar smaka så gott ;) Perfekt familjehund!

  1. Bästa och sämsta med honom?
Det bästa med Elvis är nog att han är så flexibel, han är otroligt lättanpassad och är ingen "enmanshund" så att säga. Man märker ju såklart vem han har vart med mest och lyssnar på (jag) men han lyssnar även när andra ropar på honom och kommer så snällt! :) + att han ALLTID kommer när man ropar! Så det är det bästa!

Hmm, det sämsta numera är att han har börja skvätta inomhus..inte bra, så hoppas att försöka få bort det!

Nu har ni fått veta massa saker om Elvis och hoppas att det duger! :-) Kan även säga att Elvis uppfödare Ida har haft en blogg när dem växte upp och där finns massor av bilder och videos på både han och hans syskon! Kika in där :-)

Klicka här!
Bara fråga om det är något ni undrar över!Mvh Ida, Robban & Elvis
2010-09-02
 18:23:25

Elvis halvsyskon, försäljning!
Hej! Tänkte bara säga att Elvis halvsyskon är nu ute på blocket för försäljning!
Helt underbara små liv, vita och gosiga. Dem kommer bli i perfekt storlek, förmodligen håriga eftersom pappa är en Powder puff, busiga och jätte söta! :-) För visst är dem det?

Hade jag inte haft fullt upp som det är just nu hade jag köpt en valp, men man måste ha tid också. Som så skönt nu när Elvis är så pass stor så man kan lämna honom ensam ett tag :-) Hade vart kul att ha en till vovve från samma mamma,men ibland går inte allt!

Så, om du känner att du har ett tryggt hem, kärlek, pengar, tid och engagemang mm att ha en valp
tycker jag absolut att du ska kolla in annonsen på blocket.se! Klicka här!

INGA OSERIÖSA! Tack :) Mail adressen står i bilden eller i annonsen!

Mvh Ida
2010-08-31
 23:04:58

Hej på er!

Nu har jag skapat en extra blogg under mitt eget blogg namn,det vill säga www.idadockan.blogg.se/denlillaterriern! :)

Här kommer ni kunna följa Elvis
och resten av djuren med massa bilder och något roligt som har hänt. Kommer lägga upp bilder och kategorier om hans utveckling, mamma och pappa,om raserna,om honom, mig själv och massa annat! Så håll utkik :-)

Har kämpa med designen nu ett tag, har mycket mycket kvar...Tycker inte om headern då texten är på helt fel ställe och hade gärna haft rundade kanter där med! Kanske någon kan hjälpa? =) Nåväl, nu blir det natten men håll utkik imorgon för då kommer det hända saker!

Puss på er! // Elvis och matte